Valentijn..

De dag van de liefde!

Een simpel kaartje is niet meer anno 2019, het moet groot, groter, grootst! Is deze dag nou zo commercieel geworden omdat je zowat genoodzaakt bent om iets te kopen voor je geliefde? Gaat het dan niet simpel om de liefde die uitspreekt op deze dag en is het meer een moetje? Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat elke vrouw van jong tot oud altijd blij is om op deze dag verwent te worden!

Laten we beginnen met waar komt Valentijn vandaan? Wij zijn hier in Nederland opgegroeid met Valentijn; de dag dat je een Valentijnskaart, -cadeautje of een bloemetje stuurde naar je geheime lover, of die onbereikbare liefde. De oorsprong licht verder terug in de tijd. Heel, heel, heel vroeger is 14 februari uitgeroepen tot de heilige Sint Valentijn in het jaar 496. Er wordt gezegd dat het om een bisschop ging die geliefden trouwde, ondanks dat de keizer het had verboden.  Om die reden werd deze Sint onthoofd.

Gelukkig leven we in de 21 eeuw. En ook niet in Frankrijk, want daar werd de Valentijn traditie door de regering verboden! Bij Valentijn verbrandden vrouwen die aan de kant waren gezet door hun geliefde, foto’s of spullen van de betreffende persoon in een flink kampvuur… en dat liep wel is uit de hand… Ook In Duitsland hoef je niet aan te komen met het uitspreken van de liefde op deze dag, want daar is 14 februari de dag van de onheil 😉 Voor iedereen met een Duitse lover, verklaar je liefde een dagje later!

In Nederland houden we gelukkig wel van Valentijn en dat is gewoon een mooi excuus om samen met je lief lekker uit te pakken. We kunnen je geen Do’s and Dont’s meegeven om dit een geslaagde dag te laten verlopen, iedereen is anders en houd van verschillende dingen. Tips & Trics om je woning ‘’Valentijn proof’’ te maken kunnen wij je wel geven. Mocht je lekker je geliefde willen verrassen, of je ouders, beste vrienden of zelfs je huisdier…gebeurd vaker dan je denkt! Geef een mooie bos bloemen met liefde en kleur, dat zullen ze net zo leuk vinden als jij niet waar?

 

PS: Vergeet niet een kijkje te nemen in ons Valentijns Assortiment. Mocht je kiezen voor een prachtig boeket, voorzien van al uw Valentijns-wensen of voor ideeën om je woning romantisch te decoreren neem contact op en vertel ons hoe jij Valentijnsdag gaat vieren! Hieronder vind je de kortingscode om 10 % korting te ontvangen op de bestelling.

 

 

 

adres

Keizersgracht 4, 5611GD Eindhoven

telefoon

040-236 40 52