Voor 12 uur besteld dezelfde dag bezorgd in Eindhoven

Bloemen langer mooi houden?

  1. Kies de juiste bos bloemen. Een bos met bloeiende bloemen ziet er natuurlijk het mooist uit, maar zal ook het snelst weer uitgebloeid zijn. Daardoor zou je denken dat je voor het andere uiterste moet gaan en een bos met alleen maar dichte knoppen moet kopen, maar daarbij heb je weer de kans dat deze niet geheel uit zal komen. Kies daarom een bos waarbij de knoppen al iets open zijn. Bij Oktober geven we graag onze kennis mee om zo lang mogelijk te genieten van de verse bos snijbloemen die je in huis haalt.
  2. Snijd de bloemen schuin af. Liever te kort afsnijden dan te lang. Maar vooral schuin, zodat ze door een groter oppervlak zoveel mogelijk water op kunnen nemen. Let er ook op dat je een scherp mesje gebruikt ,want met een bot mes of schaar kan de steel juist weer indeuken.
  3. Voeg in het water ook wat voeding toe. Dit om de bloemen langer levend te houden, Ga vooral niet het water mengen met allerlei verschillende stoffen. Er zijn veel mensen die gaan experimenteren met een beetje bleek of door een paracetamol in het water te doen. Wij raden dit echter af, omdat dit vaak niet ten goede komt van de bloemen.  Een zakje snijbloemenvoedsel zorgt ervoor dat je bloemen zo lang als ze kunnen er gezond bij staan.
  4. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Verwijder de bladeren van de stelen, het liefst tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriën vermeerderen zich makkelijk op bladeren, waardoor stelen gaan rotten en bloemen korter leven. Daarnaast staat het ook een stuk stijlvoller en ‘luchtiger’ wanneer de vaas niet helemaal dichtbegroeid is. Ook belangrijk!
  5. Zet de bloemen niet op een warme plek. Al verzorg je je boeket nog zo goed, op een verkeerde plek zullen ze hoe dan ook verwelken. Door tocht vindt verdamping plaats waardoor bloemen gaan hangen en ook warmte kan fataal zijn voor een boeket. Hoewel bloemen en planten in uw tuin best wat zon kunnen hebben, zijn snijbloemen niet meer in staat te herstellen: ze krijgen namelijk geen voeding meer, vanwege het ontbreken van wortels. Ook moet je de bloemen niet te veel in contact brengen met sigarettenrook en rijp fruit.
  6. Ververs regelmatig het water. Vers en het liefst lauwwarm water gebruiken in een schone vaas is dus de basis! Bloemen houden van water, maar vooral van schoon water. Ververs daarom het water regelmatig!
Kennisbank
© 2024 - Oktober in Huis - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden